Dostupni linkovi

Još jedan saudijski vojnik ubijen na granici Jemena


Još jedan saudijski vojnik poginuo je u razmjeni vatre sa jemenskim šiitskim pobunjenicima na granici te dvije zemlje, saopštila je danas u Rijadu arapska koalicija koja bombarduje položaje pobunjenika u Jemenu.

Vojnik je poginuo u petak u provinciji Nadžran na jugu u "sukobima koji su se nastavili do kasno u noć", izjavio je portparol koalicije, saudijski general Ahmed Asiri.

To je sedmi saudijski vojnik ili graničar ubijen pucnjavom sa sjevera Jemena od 26. marta kada je počela kampanja bombardovanja koalicije koju predvodi Saudijska Arabija.

Asiri je optužio pobunjenike i njihove saveznike lojalne bivšem predsjedniku Jemena Aliju Abdulahu Salehu da pripremaju operaciju u blizini granice sa Saudijskom Arabijom.

"Nećemo dozvoliti da nas oni ugroze i zbog toga bombardujemo Sadu", uporište šiitskih pobunjenika na sjeveru Jemena, rekao je Asiri.

Koalicija svakodnevno nastavlja bombardovanje oko glavnog grada Jemena i u drugim krajevima Jemena podržavajući time snage sadašnjeg jemenskog predsjednika Abdu Raboa Mansura Hadija koji je pod pritiskom pobunjenika pobjegao u Saudijsku Arabiju.

XS
SM
MD
LG