Dostupni linkovi

Bandić ponovo na radnom mjestu gradonačelnika Zagreba


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je prvi put nakon šest mjeseci došao u Gradsku upravu, gdje je održao sastanak sa saradnicima.

Bandić je osumnjičen u aferi "Agram" da je oštetio grad na čijem čelu je 12 godina i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji za izbore 2010. oštetio i državni budžet.

Zagrebački sud ukinuo je 13. aprila Bandiću zabranu obavljanja dužnosti gradonačelnika, ali i dalje ne smije da komunicira sa svjedocima u aferi "Agram", od kojih su neki njegovi bliski saradnici.

Bandić je rekao novinarima da je u Gradskoj upravi održao kratki operativni sastanak, ali o detaljima nije želio da govori.

"Oprez je majka mudrosti. Nećemo raditi nikakve probleme, niti ljudi žele probleme", rekao je Bandić odgovarajući na pitanje novinara da li je riješio problem komuniciranja sa potencijalnim svjedocima.

Bandić kaže da je grad Zagreb u proteklih 15 godina organizovan tako da može da funkcioniše i bez gradonačelnika. "Pucao bih sebu u glavu kada grad ne bi mogao kratko funkcionisati bez gradonačelnika. Sad će sa gradonačelnikom još bolje", rekao je Bandić.

Bandić je ranije suda zatražio da mu dostavi popis svjedoka sa kojima ne bi smio da komunicira tokom istrage.

XS
SM
MD
LG