Dostupni linkovi

Mihajlović: Ako Tači dođe Srbija će poštovati zakon


Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je, povodom najavljene mogućnosti da zamjenik premijera Kosova i šef diplomatije Hašim Tači dođe u Beograd, da će Beogad poštovati zakon.

"Ako je neko prekršio zakon, a postoji indicija da jeste, i ako u ovoj zemlji za tako nekoga postoji odluka šta treba da se desi, onda se mi ponašamo u skladu sa zakonom", rekla je Mihajlović novinarima u Beogradu.

Organizator konferencije o evropskim integracijama zapadnog Balkana - Omladinski odbor za obrazovanje, saopštio je juče da je Tači potvrdio dolazak u Beograd na konferenciju o evropskim integracijama zapadnog Balkana, koja će biti održana od 23. do 25. aprila.

To je potvrđeno i iz ministarstva spoljnih poslova Kosova prije dva dana, uz ogradu da će dolazak ipak zavisiti od spremnosti u Beogradu.

Prethodno su tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavili da bi Tači, u slučaju da dođe u Beograd mogao biti uhapšen.

Tačija je pravosuđe Srbije još 1997. godine u odsustvu osudilo na deset godina zatvora zbog terorizma, a 2002. za njim je raspisana i potjernica zbog ratnih zločina na Kosovu od 1998. do 1999. godine, koju je Interpol ukinuo, ali u Srbiji je još na snazi.

XS
SM
MD
LG