Dostupni linkovi

Crna Gora: Dopunska analiza u slučaju inficiranih beba


Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju dobilo je dopunski nalaz vještačenja briseva i drugih dokaza izuzetih iz Opšte bolnice u tom gradu nakon infekcije beba, od kojih je jedna preminula.

Dokumentacija je proslijeđena Medicinskom fakultetu u Beogradu prije mjesec i po kako bi se utvrdile pojedinosti o uzrocima i postojanju zaraze na odjeljenjima Opšte bolnice, a dopunsko tumačenje je zatraženo prije dvije sedmice.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva su, kako pišu štampani mediji, kazali da je nalaz vještačenja dostavljen Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koje će se, kako se navodi, blagovremeno odrediti o dopunskom nalazu.

U Kliničkom centru Crne Gore je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Tadašnji direktor bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić i načelnici odjeljenja neonatologije i ginekologije, Haka Tahirović i Zvonko Puletić, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i oni su, nakon mjesec i po pritvora, pušteni da se brane sa slobode.

XS
SM
MD
LG