Dostupni linkovi

Pregovori VMRO DPMNE i SDSM u Briselu iza zatvorenih vrata


Delegacije vladajuće VMROD PMNE i najveće opozicione partije Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) nastavile su danas u Evropskom parlamentu u Briselu dijalog o prevazilaženju političke i institucionalne krize u Makedoniji, u prisustvu trojice evroposlanika - Edvarda Kukana, Ive Vajgla i Ričarda Hovita.

Kako su preneli mediji u Skoplju očekuje se da drugi po redu sastanak pod okriljem Evropskog parlamenta u Briselu izmedju dve partije bude duži nego prethodni, koji je održan 30.marta, ali i da ni ovoga puta najverovatnije neće biti izjava za medije nakon sastanka.

Tročlanu delegaciju VMRO DPMNE predvodi ministar spoljnjih poslova Makedonije Nikola Popovski, dok je na čelu tročlane delegacije SDSM potpredsednica te stranke Radmila Šekerinska.

Predvidjeno je da obe delegacije u toku dana nakon odvojenih sastanaka sa evroposlanicima imaju i kratak zajednički sastanak, a nakon sastanaka očekuje se da se medijima putem saopštenja obrate samo evroposlanici, kako je bilo i nakon prvog sastanka u Briselu 30.marta.

Prema nezvaničnim informacijama iz partijskih izvora, zahtevi SDSM se odnose na ostavku Vlade, formiranje prelazne Vlade i prevremene parlamentarne izbore, dok VMRO DPMNE na to ne pristaje.

XS
SM
MD
LG