Dostupni linkovi

Han Đukanoviću: Očekujemo konkretne rezultate


Evropski komesar za proširenje Johanes Han poručio je da je Crna Gora do sada postigla dobre rezulate u usvajanju i usklađivanju domaćeg zakondovastva sa evropskim, ali da se sada očekuje konkretna primjena usvojenog.

„Mi dijelimo mišljenje da je puno toga urađeno na planu usvajanja neophodne legislative, ali sada je riječ o konkretnoj primjeni, održivoj primjeni.Mora biti konkretnih rezultata.To je definitivno povezano i sa procjenom za dobijanje pozivnice za članstvo u NATO“

Premijer Milo Đukanović koji je u od juče u posjeti Briselu ocijenio je da Crna Gora sada ulazi u zahtjevniju fazu integracija, koja se odnosi na implementaciju rješenja usvojenih izmjenama Ustava.

Đukanović je juče razgovarao sa predstavnicima Evropske unije a danas ga očekuju razgovori i u sjedištu NATO.

Đukanović i Han konstatovali su da je Crna Gora lider u pregovorima sa Evropskom unijom, sa 18 otvorenih poglavlja i skorim otvaranjem još pet poglavlja

Đukanović je rekao i da je susret sa Hanom bio prilika da se prisjetimo "onog što je maksima naše politike".

"A to je da ne jurimo za rokovima, već akcenat dajemo na kvalitet pregovora, vjerujući da taj kvalitiet doprinosi kvalitetu sveobuhvatnih reformi, bez kojih nema unapređenje kvaliteta života naših građana. Posebnu pažnju smo posvetili vladavini prava, kao najvažnijem dijelu pregovaračkog procesa sa Crnom Gorom, i zemljama kandidatima sa kojima treba da se otvore pregovori iz regiona".

Đukanović je uvjeren sam da će Crna Gora i u ovim fazama biti jednako uspješna kao ranije.

Ocjenjujući razgovore veoma produktivnim, Han je nakon susreta sa crnogorskim premijerom rekao da je jedna od tema bila regionalna saradnja. Najavio je da će se već sljedeće sedmice baviti pitanjem iz oblasti saobraćaja i energetike.

XS
SM
MD
LG