Dostupni linkovi

Hilari Klinton počela kampanju


Bivša američka prva dama i državni sekretar Hilari Klinton započela je svoju kampanju za predsedničke izbore 2016. godine posetom malom gradu Montičelo u Ajovi.

Klintonova, koja želi da postane prva žena na čelu SAD, objavila je svoju kandidaturu u nedelju, a juče je kombijem krenula iz NJujorka, gde živi, u Ajovu kako bi razgovarala sa svojim potencijalnim glasačima, prenela je agencija AP.

Ona je u Montičelu posetila lokalni koledž i na diskusiji za okruglim stolom sa tamošnjim studentima i profesorima žestoko kritikovala sadašnji poreski sistem koji ide na ruku menadžerima.

Na putu za Montičelo je, u skladu sa svojim obećanjem da će kampanju voditi organizujući manja događanja koja će joj omogućiti da lično priča sa glasačima, svratila u kafić u gradu Le Kler.

Prema navodima agencije AP, čini se da Klintonova ovaj put neće imati tako jakog protivnika u trci za kandidaturu ispred Demokratske stranke, za razliku od kampanje iz 2008. kad joj je glavni konkurent bio sadašnji predsednik Barak Obama.

Ukoliko osvoji nominaciju svoje stranke, Klintonova će se u trci za mesto predsednika SAD suočiti sa jednim od većeg broja kandidata iz redova Republikanske stranke, kojih bi moglo da bude čak dvadesetak.

XS
SM
MD
LG