Dostupni linkovi

VMBiH danas o aranžmanima za provedbu finansijske pomoći EU


Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na današnjoj sjednici Nacrt okvirnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije o aranžmanima za provedbu finansijske pomoći Evropske unije Bosni i Hercegovini u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Predviđeno je razmatranje Informacije o konačnoj verziji Indikativnog strateškog dokumenta za IPA-u II za Bosnu i Hercegovinu (2014. – 2017.).

Pred ministrima bi se trebala naći i Informacija o sredstvima iz fondova IPA-e preusmjerenih za otklanjanje posljedica poplava u našoj zemlji.

Trebalo da bi da bude razmotrena i Informacija o usvajanju Programa Višedržavne IPA-e za 2014. godinu, mjera podrške za tehničku pomoć za programe prekogranične saradnje između korisnica IPA-e II za 2014. godinu, te Programa podrške civilnom društvu (CSF) i medijima za period 2014. – 2015. unutar Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II).

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe Informacija o Višedržavnoj IPA-i II (2014. – 2020.) i konačnoj verziji Višedržavnog indikativnog strateškog dokumenta za IPA-u II za period 2014. – 2020., kao i Informacija o daljnjem programiranju Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) i pripremi sektorskih planskih dokumenata za programiranje IPA-e II.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Informaciju o učešću Bosne i Hercegovine u programima Evropske unije 2007.-2013., te o pripremama za učešće u novom ciklusu programa Evropske unije 2014.-2020.

Predviđeno je, između ostalog, razmatranje Informacije u vezi s molbom Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine za osiguranje centralnog grijanja.

XS
SM
MD
LG