Dostupni linkovi

Predsjednik Bugarske u posjeti Hrvatskoj


Na poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednik Republike Bugarske Rosen Plevneliev boravit će danas i sutra u uzvratnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Službeni posjet Predsjednika Bugarske započet će danas svečanim dočekom u Uredu predsjednice nakon čega će uslijediti bilateralni sastanak službenih izaslanstava Bugarske i Hrvatske i izjave predstavnicima medija dvoje predsjednika. Predsjednik Rosen Plevneliev danas će se susresti i s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

Prvog dana posjeta predsjednik Republike Bugarske na Gornjem gradu obići će izložbu Atelijera Meštrović te položiti vijenac kod spomen obilježja „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj.

Sutra će se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Rosen Plevneliev u Hrvatskoj gospodarskoj komori susresti s gospodarstvenicima i potencijalnim ulagačima u Republici Bugarskoj, a bugarski predsjednik održat će izlaganje na Hrvatsko-bugarskom gospodarskom forumu.

U nastavku službenog posjeta Predsjednik Republike Bugarske susrest će se s predstavnicima bugarske manjine u Republici Hrvatskoj u Nacionalnoj zajednici Bugara,a u poslijepodnevnim satima u Krapini će obići Muzej krapinskih neandertalaca, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

XS
SM
MD
LG