Dostupni linkovi

Novi incidenti u severnoj Mitrovici


Nepoznati napadači pucali su rano jutros na vozilo kosovske policije koje je bilo parkirano ispred Zdravstvenog centra u severnom deluMitrovice.

Incident se dogodio jutros oko 2 sata, povređenih nije bilo ali je na vozilu pričinjena materijalna šteta, potvrdio je zamenik regionalnog komandira kosovske policije Besim Hoti.

Na vozilu je probušena jedna guma i oštećeno je staklo, rekao je Hoti i naglasio da u trenutku napada u vozilu nije bilo policajaca.

Hoti je kazao da se traga za jednim licem, čiji identitet nije naveo, a koji je osumnjičen za ovo krivično delo. Incident se dogodio nakon što su u severnom delu Mitrovice Mitrovici u pucnjavi povređena dvojica mladića srpske nacionalnosti ispred jednog od kafića.

Policija traga za jednom osobom za koju pretpostavlja da je koristila vatreno oružje i nanele povrede dvojici mladića.

"Ne znamo trenutno motiv napada, a u lokalu ispred kojeg je došlo do pucanjave nalazilo se oko 70 gostiju", kazao je Hoti.

Time je nastavljena serija incidenata u severnoj Mitrovici koja je otpočela prošle nedelje, kada je jedan sedamnaestogodišnjak srpske nacionalnosti povređen u blizini glavnog mosta na Ibru.

Nakon toga, u strogom centru severnog dela Mitrovice u tuči je povredjeno pet osoba- dve osobe albanske i tri bosnjačke nacionalnosti.

Situacija u Mitrovici danas je mirna ali napeta.

XS
SM
MD
LG