Dostupni linkovi

Vučić: Pozvaću Dodika i Bosića da razmenimo mišljenje


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da se miješa u političku scenu Republike Srpske, ali da će pozvati lidere dvije najjače partije u Republici Srpskoj, Milorada Dodika i Mladena Bosića, da razmjene mišljenja o svim važnim temama i da pokušaju usaglasiti poglede na budućnost cijelog regiona i saradnju Srbije i Republike Srpske.

Vučić je u intervjuu objavljenom sinoć na portalu banjalučkih Nezavisnih novina pozvao i zemlje regiona na bliže i snažnije ekonomske integracije koje su u interesu svih.

Govoreći o unapređenju odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine, on je rekao da Srbi, Bošnjaci i Hrvati, koji vijekovima žive na ovim prostorima, ni u budućnosti neće moći jedni bez drugih, dodavši da će za sve biti bolje da to razumiju i "neke usijane glave".

Komentarišući odnose Srbije i Republike Srpske, on je kazao da će građani RS u narednom periodu osjetiti više konkretne podrške i pomoći od Srbije, naglašavajući da će snažna Srbija uvijek značiti i mir u regionu, ali i jaku Republiku Srpsku.

Upitan da li će prisustvovatin obilježavanju 20 godina od zločina srpskih snaga nad Bošnjacima u Srebrenici, Vučić je kazao da "osuđuje taj užasni zločin i poštuje svaku žrtvu", ali da je rano govoriti o "konkretnim političkim manifestacijama".

"Uostalom, predsednik Boris Tadić je već bio u Srebrenici", kazao je on.

XS
SM
MD
LG