Dostupni linkovi

Incidenti u severnoj Mitrovici, pet povređenih


Pet osoba, tri albanske i dve bošnjačke nacionalnosti povređene su danas nešto posle podne u severnoj Mitrovici kada su na njih nasrnuli nepoznati napadači.

Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je za RSE da je pet lica povređeno u tri odvojena incidenta koja su se dogodila u centru severnog dela Mitrovice.

“Prvo je oko 13 časova pretučen maloletni Albanac u centru u severnom delu Mitrovice ispred jednog od kafića, da bi nešto kasnije još dva Albanca zadobila lakše povrede kada su na njih nasrnuli za sada neidentifikovani napadači”, rekao je Hoti.

Za nepuna dva sata u Mitrovici danas se dogodio i treći incident kada su na kružnom toku u centru Mitrovice povređena dva studenta bošnjačke nacionalnosti iz Novog Pazara koji studiraju u severnoj Mitrovici.

“Napadi na Albance moguće da su odgovor na ranjavanje srpskog mladića u severnoj Mitrovici koji se dogodio u četvrtak veče- a kada je u pitanju napad na studente iz Novog Pazara ne možemo ni da pretpostavimo šta je motiv”,kazao je Hoti.

XS
SM
MD
LG