Dostupni linkovi

Hoti: Tri policajca suspendovana nakon incidenta u K. Mitrovici


Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da su tri policajca, koji su sinoć bili na dužnostikada je sedamnaestogodišnji S.N. izboden nožem u severnoj Mitrovici, suspendovana sa posla.

Hoti je kazao za RSE da se "ispituje eventualna odgovornost i propusti policajaca koji su bili na dužnosti".

On je naglasio da još uvek nisu identifikovani napadači koji su naneli povrede mladiću i da policija uzima izjave od svedoka i pregleda snimke sa sigurnosnih kamera.

Hoti je dodao da sinoć najavljena kontrola prelazaka glavnog ibarskog mosta u Mitrovici nije zaživela, da je "u pitanju proces i da se takva odluka ne može donositi ad hoc".

Sedamnaestogodišnji mladić srpske nacionalnosti povređen je u četvrtak uveče oko 18 časova kada je, kako je Hoti kazao, pet još uvek nepoznatih osoba prešlo most iz južnog u severni deo Mitrovice i kada su napali trojicu srpskih mladića koji su se tu zatekli.

Jedan od trojice je uboden oštrim predmetom, najverovatnije nožem, u predelu grudi dok su druga dvojiva uspela da pobegnu napadačima.

Incident se dogodio na desetak metara od patrole Kosovske policije koja nije reagovala.

Napadači su, prema rečima očevidaca, nakom incidenta pobegli preko mosta u južni deo Mitrovice koja je nastanjena albanskim stanovništvom.

Hoti je dodao da je napad mladicha okvalifikovan kao pokussaj ubistva.

Direktror Zdrastvenog centra u SevernojMitrovici dr Milan Ivanović izjavio je danas da je povređeni mladić S.N. (17) u stabilnom stanju nakon operacije i da oporavak teče uredno.

Građani i danas prelaze glavni ibarski most u Mitrovici, na kojem nije primećeno pojačano prisustvo Kosovske policije. Bezbednosna situacija u samom gradu danas je mirna, ali napeta.

XS
SM
MD
LG