Dostupni linkovi

Četiri osobe stradale u pucnjavi u Milanu, novi je bilans


Četiri su osobe mrtve, a jedna je teško ranjena nakon pucnjave na sudu u Milanu, objavile su talijanske vlasti.


Napadač Claudio Giardiello je uhićen, objavila je policija. Agencija Ansa navodi da je bio optuženik zbog prijevare vezane uz bankrot o čemu se održavalo ročište u milanskoj palači pravde.

Giardiello je ubio suca u tom slučaju Fernanda Ciampija, svog odvjetnika Lorenza Appianija i suoptuženika Giorgija Erbu. Četvrta je osoba pronađena mrtva bez rana na tijelu i pretpostavlja se da je umrla od srčanog udara.

Napadač je isprva pobjegao, ali ga je policija uhitila u predgrađu Vimercate, udaljenom oko pola sata vožnje od centra Milana.

Po hitnoj pomoći, još je jedna osoba teže, a nekoliko ih je lakše ranjeno. Talijanski mediji javljaju da je s prvim pucnjima zavladala panika na sudu i da su ljudi panično bježali iz zgrade.

Premijer Matteo Renzi u kratkoj izjavi za medije izrazio je zahvalnost karabinijerima koji su uhvatili, razoružali i priveli ubojicu. Rekao je da vlada traži precizna objašnjenja o današnjim događajima u Milanu. Povezivati ovu tragediju s EXPO-om je instrumentaliziranje. Jedno nema veze s drugim, dodao je Renzi.

Pucnjava u milanskoj palači pravde otvorila je pitanja o sigurnosti pravosudnih institucija u Italiji. Ministar pravosuđa Andrea Orlando pohitao je iz Rima u Milano. Nisam dosad primio nikakva izvješća o sigurnosnim nedostacima na sudu u Milanu. Moramo vidjeti je li bilo propusta u tom smislu, rekao je Orlando.

U Italiji na ulasku na sudove posjetitelji moraju proći kroz detektor metala, ali suci i registrirani odvjetnici nemaju tu obavezu. Mediji sugeriraju da je Giardiello zaobišao detektor zajedno sa svojim braniteljem

XS
SM
MD
LG