Dostupni linkovi

Crna Gora i Rusija zadovoljne kaznom UEFA


Fudbalski savezi Crne Gore i Rusije neće se žaliti na današnju kaznu UEFA, kojom je kvalifikaciona utakmica dve reprezentacije registrovana službenim rezultatom 3:0 za Rusiju.

"Kada se sve uzme u obzir, odluka UEFA je očekivana i FSCG se na nju neće žaliti", izjavio je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac za sajt te organizacije.

Crna Gora će, takođe, morati da plati 50 hiljada evra i naredne dve kvalifikacione utakmice igraće pred praznim tribinama, zbog prekinute utakmice u Podgorici 27. marta. Rusija je kažnjena sa 25.000.

"Zadovoljni smo fer i objektivnom odlukom UEFA", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Rusije Nikolaj Tolstih lokalnim medijima.

Utakmica u Podgorici između Crne Gore i Rusije prekinuta je prvo na početku na 30 minuta pošto je golman gostiju Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu, a potom je i konačno odložena nakon što je pogođen i Dmitri Kombarov.

Zadovoljan je bio i ruski ministar sporta Vitalij Mutko. "Po mom mišljenju, ovo je razumna odluka na kojoj smo veoma zahvalni UEFA", rekao je Mutko.

Crna Gora je na polovini kvalifikacija četvrta na tabeli Grupe H sa pet bodova, tri manje od Rusije, četiri od Švedske, a osam od lidera Austrije.

XS
SM
MD
LG