Dostupni linkovi

Mišković: Nisam kršio zakon


Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković izjavio je danas na suđenju u Beogradu da nema dokaza da je prekršio zakon u poslu s putarskim preduzećima i ocenio da je to bio "školski primer kako se posluje".

Mišković je u sudnici Specijalnog suda, gde iznosi odbranu na suđenju zbog optužbe za zloupotrebe u preduzećima za puteve, najavio da će dovesti svedoke koji će potvrditi "koliki je pritisak na njih vršen da se Miškovići optuže za bilo koje krivično delo".

"Inspektori koji su me ispitivali, njih 14 ili 15, nisu znali šta je eurobor, a hoće da kontrolišu Miškovića, to je bruka. Mogli ste da nađete stručnije ljude", rekao je on.

Mišković je kazao da je on 2005. godine doneo odluku da bude finansijski investitor u putarskim preduzećima i da je potom odlučio da se iz tog posla izađe 2008. godine, pošto je "osetio" da se uspeh iz prethodne godine ne može ponoviti.

"Mi smo ušli u taj posao, investirali, pa izašli iz njega, da bi zaradili, to nije ništa čudno - pa to je način poslovanja, ove optužbe su takva anomalija da je ne znam kako da se branim od njih", rekao je Mišković.

Dodao je da je 2008. godine izašao iz putarskih preduzeća i da ne razume optužnicu po kojoj se dovodi u vezu sa propašću tih firmi tri godine kasnije.

Tokom iznošenja odbrane, Mišković je više puta upitao "zašto se Delta uništava" i često se udaljavao od same optužnice govoreći o svojim ubeđenjima, politici kompanije i stanju srpske privrede.

Po optužnici za zloupotrebe u putarskim preduzećima, na optuženičkoj klupi su Miroslav Mišković i još devet optuženih. Optuženi su da su od 2005. do 2010. godine putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza budžet za 472 miliona dinara.

XS
SM
MD
LG