Dostupni linkovi

Srbija: Vodostaji narednih dana na granici vanredne odbrane


Vodostaji na Južnoj Moravi, gornjem toku Zapadne Morave i njihovim pritokama narednih dana će se kretati između granica redovne i vanredne odbrane od poplava, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova pozivajući se na podatke Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Kolubari, Tamnavi, Ubu, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će tokom srede, 7. aprila dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava.

Zaječar-Beli Timok za sat i po vremena porastao je za 10 centimetara, Crni Timok porastao je šest centimetara, i još uvek su ispod granice redovne odbrane od poplava, dodaje se u saopštenju.

U Prokuplju, Žitorađui i selu Samarinovac, izlila se voda iz kanala, koji su slabo propusni i poplavila dva ekonomska dvorišta bez ugrožavanja domaćinstava. Trenutno nema padavina.

Kako se navodi, pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa ostalim nadležnim službama, neprekidno prate stanje na terenu.

XS
SM
MD
LG