Dostupni linkovi

Papa: Reagujte na ubistva hrišćana


Papa Franjo pozvao je međunarodnu zajednicu da odgovori na ubistvo hrišćana širom svijeta apelujući da "ne sklanja pogled na drugu stranu".

Govoreći o krvoprolićima koje su islamski džihadisti izvršili nad hrišaćanima u Aziji, Afrci i na Bliskom istoku, papa je rekao da je uznemiren zbog "potpune tišine" koja vlada kada je o tome riječ.

On je, u obraćanju vjernicima i turistima, okupljenim ispred Crkve svetog Petra u Vatikanu, istakao da su "naša prognana braća i sestre zaklani, a glave su im odsecijane jer su hrišćanske vjeroispovesti".

"Oni su naši mučenici danas i mnogo ih je, vjerovatno više nego što ih je bilo početkom stoljeća.Nadam se da međunarodna zajednica neće sklanjati pogled, ćutati i biti inertna na takve neprihvatljive zločine, koji ukazuju na zabrinjavajuće gubljenje najelementanijih ljudskih prava" rekao je papa.

Papa Franjo rekao je da se nada da međunarodna zajednica "neće biti troma pred takvim neprihvatljivim zločinima, koji predstavljaju zabrinjavajuću eroziju ljudskih prava", prenosi AP.

XS
SM
MD
LG