Dostupni linkovi

Morava se izlila u priobalju, podignuta pripravnost


Zapadna Morava izlila se u svom priobalju u posljednjih 12 sati i ponovo je poplavljen i zatvoren sa saobraćaj put Grdica - Oplanići, a načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da su pripadnici tog sektora, zbog najavljenih padavina, u punoj pripravnosti.

Da se Zapadna Morava izlila u svom priobalju i da je zatvoren sa saobraćaj put Grdica - Oplanići, potvrdio je za Tanjug načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

„Morava je poplavila oranice, ali nije ugrozila domaćinstva. Ibar je u granicama da izlije, ali još ne preti bunarima za vodosnabdevanje Kraljeva. Ukoliko nastavi da pada kiša i dođe do povećanja temperature, prijeti nam naglo otapanje snijega sa okolnih brda, a onda će bujučne rečice napraviti probleme“, rekao je Kočović.

On kaže da odrona ima u Glediću, na Ibraskoj magistrali, prema Goču i Gokčanici.

"Zbog raskvašenog terena, aktivirala su se stara, ali i pojavila nova klizišta u Pekčanici, Glediću, Stanči“, kaže Kočović.

Marić je istakao da je noć protekla mirno, ali da je cijela Srbija prepuna vode i da su zbog najavljenih padavina, pripadnici tog sektora u punoj pripravnosti.

XS
SM
MD
LG