Dostupni linkovi

Fenerbahče traži suspenziju šampionata


Turski fudbalski klub Fenerbahče zahteva da nacionalni šampionat bude suspendovan posle oružanog napada na autobus u kojem su fudbaleri ostali nepovređeni, a vozač je ranjen. "Krv je pala i fudbal je utišan. Sad je najvažnije da se pronađu i kazne počinioci", navodi se u saopštenju Fenerbahčea.

Napad su osudili i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i turski klubovi.

“Turska prolazi kroz teške trenutke. Incident kojem ste svedočili nije jednostavan. Ovaj incident je veoma važan jer je, očigledno, to bio napad čiji je cilj bio da se ubije ili rani vozač, s obzirom da niko drugi nije ranjen. Vozilo je u tom trenutku prelazilo nadvožnjak. Želeli su da se autobus surva jer su želeli da ubiju fudbalere”, rekao je potpredsednik Fenerbahčea, Mahmut Uslu.

Napad se dogodio noćas, u blizini aerodroma u Trabzonu, dok se ekipa Fenerbahčea, lidera turskog prvenstva, vraćala u Istanbul sa gostovanja Rizesporu, gde su pobedili rezultatom 5:1.

Nepoznati napadači zapucali su na autobus u kojem su se nalazili fudbaleri i teško ranili vozača.

Povređeni čovek hitno je prevezen u bolnicu i prema informacijama sa lica mesta nalazi se u teškom, ali stabilnom stanju. Niko od igrača i stručnog štaba nije povređen. U trenutku kada je vozač pogođen, nekoliko fudbalera je pritrčalo i sprečilo da vozilo izgubi kontrolu i sleti sa puta.

Policija je ubrzo blokirala saobraćaj u tom delu Turske kako bi bezbedno prebacila igrače do aerodroma. Agencija Anadolija javlja da su napači koristili sačmare.

XS
SM
MD
LG