Dostupni linkovi

Njujork: Varufakis u nedelju s Kristin Lagard


Grčki ministar finansija Janis Varufakis razgovaraće sutra u Vašingtonu s generalnom direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard o grčkom programu reforme, saopštilo je danas grčko Ministarstvo finansija.

"Varufakis će sutra u Vašingtonu na neformalnom sastanku s generalnom direktorkom MMF-a Kristin Lagard razgovarati o programu reforme grčke vlade", navodi se u kratkom saopštenju.

Grčka 9. aprila treba MMF-u da vrati dug od 460 miliona dolara, dok analitičari sumnjaju da će vlasti imati novac za otplatu duga.

Izvori bliski vladi sinoć su izjavili da bi Grčka trebalo da bude u stanju da sledeće nedelje ispuni sve svoje finansijske obaveze: otplatu jedne rate duga MMF-u, kao i da isplati plate zaposlenima u državnom sektoru i penzije.

Finansijska situacija Grčke izgleda sve nesigurnija, uz značajan i neprestan odliv kapitala iz banaka i neprekidan pad poreskih prihoda još od pre izbora koji su krajem januara doveli na vlast populističku stranku Siriza i njenog partnera s krajnje nacionalističke desnice, "Partiju nezavisnih Grka".

XS
SM
MD
LG