Dostupni linkovi

Tužioci pretražili ordinacije Lubitzovih ljekara


Njemački tužioci su pretražili ordinacije pet ljekara čiju je pomoć zatražio kopilot aviona Germanwingsa Andreas Lubitz koji je 24 marta namjerno oborio avion u kojuem je bilo 150 putnika i članova posade iznad južnih francuskih Alpa.

Tužioci su došli do medicinskih izvještaja, navodi nemački list Der Spigel pozivajući se na sažetak nalaza tužilaca i najavljujući da će sutra objaviti priču o tome, prenosi Reuters.

Čim je ime Lubitza postalo poznato nakon što se prošle sedmice srušio avion sa 150 putnika i članova posade od kojih niko nije preživio, nekoliko ljekara je izjavilo da ih je on posjetio.

Lubitz se obratio specijalistima i za neurologiju i za psihijatriju, piše Spigel, mada je nejasno da li ta informacija potiče iz nalaza tužilaca.

Kancelarija javnog tužioca u Diseldorfu, gdje se nalazi Lubitzova roditeljska kuća, za sada nije dostupna za komentar, navodi Reuters.

Francuski istražitelji su danas saopštili da i podaci iz druge crne kutije koja je pronađena na mjestu nesreće ukazuju da je Lubitz namjerno oborio avion.

XS
SM
MD
LG