Dostupni linkovi

Povratak Srpske liste u kosovske instutucije uslovljen kolicionim sporazumom


Poštovanje koalicionog sporazuma ostaje jedini uslov za povratak Srba u kosovske institucije, zaključeno je na sastanku u Severnoj Mitrovici na kojem su učestvovali predstavnici Srba sa Kosova i direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Đurić, javlja dopisnik RSE.

Šef poslaničke grupe “Srpska lista” u Skupštini Kosova Saša Milosavljević izjavio je novinarima da su poslanici Srpske ostali pri stavu da je jedini uslov za povratak u kosovske institucije sprovođenje koalicionog sporazuma.

“Onog trenutka kada vidimo da je ispoštovan koalicioni sporazum mi ćemo se vratiti u institucije. To je zaključak sa današnjeg sastanka. To se može očekivati u narednom period, vrlo brzo ali to je jedini uslov,”- rekao je on.

Milosavljević je kazao da se ne radi ni o kakvom novom uslovu, već da samo treba da se ispoštuje koalicioni sporazum koji Srpska ima sa svojim koalicionim partnerima.

Milosavljević je rekao da će srpski poslanici Srpske liste najverovatnije početkom naredne nedelje imati sastanak sa vlastima u Prištini i da će ako vide dobru volju i pruženu ruku pomirenja vratiti se u institucije i nastaviti sa radom.

Učesnici današnjeg sastanka su izrazili nadu da će iskrenu ruku pomirenja, koju zajednički pružaju Beograd, srpska zajednica na Kosovu i Srpska lista, Priština biti spremna da prihvati i za početak poštuje dogovoreno ali i ono na šta se precizno obavezala stavljanjem potpisa na Briselski i koalicioni sporazum, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo nakon sastanka.

XS
SM
MD
LG