Dostupni linkovi

MUP Republike Srpske dobio dvije nove uprave


Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je danas da će ovo ministarstvo uskoro dobiti dvije nove uprave – upravu za obezbjeđenje ličnosti i objekata i upravu za borbu protiv terorizma.

"Ove uprave su ranije postojale kao jedinice, ali po našem shvatanju posla zaključili smo da to treba da podignemo na mnogo veći nivo zbog bezbjednosti. Uprava za obezbjeđenje ličnosti i objekata bit će sastavljena od pet stanica policije i jedne jedinice za operativnu podršku. Brojat će više od 350 policajaca, a u toj upravi bit će formirana nova stanica u Istočnom Sarajevu“, rekao je Lukač.

Uprava za borbu protiv terorizma je do sada, također, postojala kao jedinica, ali s obzirom na sva dešavanja u okruženju, Evropi i svijetu, nivo borbe protiv terorizma, istakao je Lukač, mora se podići na maksimalan nivo.

"Poslije terorističkog napada u Parizu ministri EU su donijeli neke smjernice i zaključili da sve zemlje treba da pojačaju borbu protiv terorizma.Naročito to treba da rade zemlje gdje su evidentirani teroristi ili njihove baze. Sve to se nalazi i u BiH. MUP RS raspolaže mnogim podacima oko regrutovanja i obuke terorista u BiH, koji odavde idu na strana ratišta. Moramo biti u toku šta se dešava u RS i moramo staviti pod kontrolu sve potencijalne teroriste“, istakao je Lukač.

Ta uprava neće biti, dodao je on, tajna policija koja će raditi protiv svoga naroda. Ljudi koji to govore zloupotrebljavaju MUP i narod u RS pričajući da će ta policija da prati i prisluškuje političare i građane, reako je Lukač.

XS
SM
MD
LG