Dostupni linkovi

Vulin: Ostajem pri svemu što sam rekao za Hrvatsku


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitana u vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ostaje pri svemu što je rekao za Hrvatsku i što je poručio hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću i dodao da, ako mu neko kaže šta od toga nije istina, spreman je da se izvini.

"Ako sam time što sam predložio Milanoviću da sprovede reforme pogriješio, izvinjavam se. Ako sam rekao da su Srbi protjerani iz Hrvatske, da nisu došli iz ekonomskih razloga na nečiji poziv već bježeći od rata, ako je to greška, volio bih da mi se objasni kako se stvorilo 250.000 izbjeglih Srba", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.

Šefovi diplomatije Hrvatske i Srbije Vesna Pusić i Ivica Dačić su juče razgovarali poslije incidenta u kome je lider radikala Vojislav Šešelj zapalio hrvatsku zastavu i izjava ministra Aleksandra Vulina.

Pusićeva je obavijestila Dačića o povratku hrvatskog ambasadora u Beograd u telefonskom razgovoru u kome su se saglasili da "incidenti ne smiju da ugroze obostranu želju za unapređenje odnosa dvije zemlje".

Istovremeno, ministar za rad Aleksandar Vulin ne odustaje od svoje retorike.
Rekao i da se izvinjava ako nije istina da je hrvatski general Ante Gotovina ustaša.

"Ako nije istina da je Gotovina ustaša, izvinjavam se, ali volio bih od njega da čujem da kaže da nije", poručio je Vulin.

Vulin je prethodnih dana poručio hrvatskom ministru branitelja Predragu Matiću da se "od ustaštva neće izliječiti nikada", dok je hrvatskog premijera Zorana Milanovića pozvao da "prevlada sujetu" i da dođe u Beograd i tamo kaže šta misli o Srbiji i Srbima.

XS
SM
MD
LG