Dostupni linkovi

Počela prva sjednica Vlade Federacije BiH


U Sarajevu je počela prva redovna sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine čijem su početku, uz sve članove Vlade, prisustvovali predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i potpredsjednici Federacije BiH Melika Mahmutbegović i Milan Dunović.

Inače, na ovoj sjednici Vlada FBiH će biti upoznata s “Konceptom ekonomskog razvoja 2014.-2018. - Ekonomski rast i zapošljavanje”, kao osnovom za izradu Prijedloga programa rada Federalne vlade za mandatni period 2015.-2018. godina. Bit će razmatran i status nacrta zakona, prijedloga zakona i drugih propisa koji se nalaze u parlamentarnoj proceduri a nisu razmatrani ni na jednom od domova Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Članovi Federalne vlade izjasnit će se o nekoliko predloženih zaključaka. Na dnevnom redu su i imenovanja članova komisija Vlade FBiH za administrativna pitanja i za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade FBiH i njihovih savjetnika.

Također, predviđeno je i imenovanje članova Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH uime Vlade FBiH, te članova Radne grupe za fiskalnu analizu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

XS
SM
MD
LG