Dostupni linkovi

Danas prve sjednice novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH


Radno – konsultativni sastanak novog saziva Vijeća ministara (VM) Bosne i Hercegovine najavljen je za danas u Sarajevu. Biće to prilika za međusobno upoznavanje ministara, te za dogovor o programu rada.

Iz VM je saopćeno da se današnji sastanak voditi predsjedavajući Denis Zvizdić. On je jučer izjavio kako će prva zvanična sjednica ministarskog vijeća biti održana u narednim danima.

Zvizdić nakon potvrđivanja imenovanja rekao je da će prvi zadatak Vijeća ministara BiH biti izrada socio – ekonomske reformske agende i prateće aktivnosti kao što su program rada, budžet institucija BiH, priprema za realiziranje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te početak rada na definiranju efikasnijeg mehanizma koordinacije.

On je najavio da će prvih 100 dana rada Vijeće ministara BiH “potrošiti” na utvrđivanje programa rada i realiziranje svih programskih ciljeva i aktivnosti koje je naveo u ekspozeu, odnosno iniciranje tih aktivnosti.

Danas je zakazana i prva redovita sjednica novog saziva Vlade Federacije BiH. Premijer Fadil Novalić najavio je kako će ministrima predstaviti planirani program rada. Na dnevnom redu bit će i imenovanje vladinih povjerenstava.

XS
SM
MD
LG