Dostupni linkovi

Direktor tajne službe najavio krivičnu prijavu protiv Zaeva


Direktor Uprave za bezbednost i kontrašpijunažu (UBK) Sašo Mijalkov najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv lidera opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva "zbog kleveta i konstrukcija koje je izrekao protiv njega", navodi se u saopštenju Ministarstva
unutrašnjih poslova (MUP).

Zaev je ranije danas optužio makedonskog premijera Nikolu Gruevskog da je omogućio korpuciju u Upravi za bezbednost i kontrašpijunažu (UBK) od pola miliona evra, odnosno da je Sašo Mijalkov, direktor UBK i bliski rodjak Gruevskog, "prilikom nabavke opreme za tajnu policiju tražio mito od pola miliona evra".

U saopštenju Mijalkova, koje je medijima prosledio makedonski MUP, navodi se da pri kupovini opreme za tajnu službu od firme u Izraelu "nije bilo reči ni o kakvom mitu ili korupciji, već o dogovaranju i praćenju procedura oko donacije koju je makedonski MUP dobio od prijateljske službe".

"Hoću da obavestim javnost da nije reč ni o kakvom mitu ili korupciji... Donacija od 5.557.377 evra je primljena. Sa njom je kupljena oprema koja je predata specijalnim jedinicama koje je trenutno koriste, čime je podignuta njihova borbena gotovost", naveo je Mijalkov.

Mijalkov je naveo da "za sve postoji i pisana dokumentacija i dogovori koji će biti priloženi u procesu koji će pokrenut protiv Zorana Zaeva".

XS
SM
MD
LG