Dostupni linkovi

Šešelj: Ponosan sam što me tuže zbog hrvatske zastave


Predsednik Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj izjavio je danas da je ponosan što je spalio zastavu Hrvatske i da jedva čeka da se pokrene krivični postupak zbog tog dela.

"Obradovala me je vest (da je Tužilaštvo pokrenulo krivični postupak). To je još jedan znak da je Aleksandar Vučić izgubio glavu, da ne zna šta radi. Sve će mu se to obiti u glavu", rekao je Šešelj novinarima u Beogradu.

Na pitanje zašto je zapalio zastavu, lider radikala je kazao da je zapalio zastavu "ustaške" države koja je "okupirala Republiku Srpsku Krajinu" i koja je u Drugom svetskom ratu "izvršila genocid nad Srbima, a devedesetih godina prošlog veka proterala oko 100.000 Srba sa teritorije koju je okupirala".

Šešelj je ponovio da se neće vratiti dobrovoljno u Haški tribunal.

"Možda će Aleksandar Vučić praviti grimase, pustiti koju suzu, ali će na kraju izvršiti nalog svojih gazda, stranaca, Evropljana koji su ga i doveli na vlast", rekao je Šešelj.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas krivični postupak protiv Šešelja koji je tokom protesta radikala ispred Palate pravde u Beogradu spalio hrvatsku zastavu.

Predsednik SRS je došao u Palatu pravde gde se održava suđenje njegovom zameniku Nemanji Šaroviću koji je optužen za širenje verske, rasne i nacionalne mržnje tako što je 2013. na protestu ispred Predsedništva Srbije zapalio zastave Kosova, SAD, EU i NATO.

XS
SM
MD
LG