Dostupni linkovi

Šešelj zapalio zastavu Hrvatske


Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj spalio je danas pred Palatom pravde u Beogradu zastavu Hrvatske.

Šešelj je taj čin nazvao odgovorom hrvatskim državnim funkcionerima koji ga, kako je naveo, već mesec dana napadaju kao da su "udareni topuzom u glavu".

"Upućujem poruku hrvatskoj ustaškoj državi", rekao je Šešelj i spalio zastavu pred novinarima kojima je davao izjavu i nekoliko stotina pristalica koji su ga tom prilikom bodrili.

Šešelj je došao u Palatu pravde gde treba da počne suđenje njegovom zameniku Nemanji Šaroviću koji je optužen za širenje verske, rasne i nacionalne mržnje tako što je 2013. na protestu ispred Predsedništva Srbije zapalio zastave Kosova, SAD, EU i NATO.

Lider SRS-a rekao je novinarima da će danas da svedoči da je on dao
nalog da se spale zastave i da su oni morali po tom nalogu da postupe.

Govoreći o odluci žalbenog veća Haškog tribunla da mora da se vrati u pritvor, Šešelj je rekao da je danas primio prevedenu odluku i ponovio da se neće dobrovoljno predati i da ostaje pri svojoj ranijoj odluci.

Upitan da prokomentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da ga neće nasilno hapsiti, Šešelj je upitao kako se to hapsi osim nasilno.

Šešelj je naveo da će pružati pasivni otpor tako da će moći da ga nose "na junačkim rukama".

XS
SM
MD
LG