Dostupni linkovi

Turska: Oružani upad u prostorije vladajuće partije


Dve naoružane osobe ušle su danas u kancelariju vladajuće turske stranke AK u predgrađu Istanbula, javila je privatna agencija Dogan, a prenosi Rojters.

Ovaj incident desio se dan nakon što su levičarski militanti uzeli za taoca jednog tužioca u ovom gradu. Policija blokirala ulicu ispred zgrade u okrugu Kartal, na azijskoj strani grada.

U međuvremenu, turska policija privela je danas više od 20 lica bliskih ekstremnoj levičarskoj grupi odgovornoj za otmicu, koja je okončana ubistvom tužioca i dvojice napadača.

Policija je izvršila raciju u Antaliji i privela 22 studenta koji su povezani sa zabranjenom levičarskom grupom "Revolucionarna narodnooslobodilačka stranka-front", koja je juče preuzela odgovornost za otmicu.

Turski tužilac Mehmet Selim Kiraz, koga su levičarski otmičari držali kao taoca u zgradi suda, podlegao je sinoć povredama.

Njegova dva otmičara poginula su kada je policija upala u prostoriju u zgradi suda u kojoj su ga držali prethodnih šest sati da bi se osvetili za pogibiju jednog tinejdžera tokom antivladinih protesta 2013. godine.

Nakon toga demonstranti su se noćas sukobili sa turskom policijom u dva okruga Istanbula.



XS
SM
MD
LG