Dostupni linkovi

Epilog talačke krize u Istanbulu: Tužilac podlegao povredama


Turski tužilac Mehmet Selim Kiraz, koga su ljevičarski otmičari držali kao taoca u zgradi suda u Istanbulu, podlegao je sinoć povredama, rekli su bolnički izvori i turski zvaničnici.

"On je praktično bio mrtav kada je dovezen u bolnicu. Učinili smo sve što smo mogli, ali nismo uspjeli da ga spasimo", rekao je zvaničnik iz bolnice "Florans Najtingejl" za mrežu CNN Turk.

Turski ministar spoljnih poslova i premijer Turske potvrdili su da je tužilac podlegao povredama.

Njegova dva otmičara su poginula kada je policija upala u prostoriju u zgradi suda u kojoj su ga držali prethodnih šest sati. Ranije je javljeno da su poginula tri otmičara.

Tužilac Mehmet Selim Kiraz vodio je istragu o prošlogodišnjoj smrti tinejdžera Berkina Elvana, koji je prethodno bio ranjen tokom antivladinih protesta.

Pripadnici ultraljevičarske grupe "Revolucionarna narodnooslobodilačka stranka-front", koja je organizovala otmicu, tražila je da policajac koga smatraju odgovornim javno prizna ubistvo Elvana, da se svim umiješanim policajcima sudi pred "narodnim sudovima" i da se odbace optužnice protiv učesnika demonstracija za nastradalog mladića.

XS
SM
MD
LG