Dostupni linkovi

Udruga Franak traži ostavku guvernera Narodne Banke Hrvatske


Udruga Franak u utorak je izvijestila kako napušta radnu skupinu za pronalaženje rješenja za dužnike po kreditima vezanim uz švicarski franak zbog neozbiljnosti sudionika te radne skupine, najavljuje masovne proteste za 25. april te traži ostavku guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Borisa Vujčića.

Kako je na konferenciji za novinare rekao član te udruge Ivan Kontrec, HNB nije dostavio tražene podatke, Ministarstvo financija nepotrebno odugovlači pregovore, a očito je da ne postoji ni komunikacija među samim ministarstvima jer se u medijima pojavljuju paralelni modeli koje predstavlja ministar Gordan Maras, a koji nisu bili tema radnih sastanaka.

U vezi sastava pregovaračih timova napomenuo je i kako je nedopustiva situacija da ključna pregovaračica iz Ministarstva financija nekoliko dana prije novog kruga pregovora napušta radno mjesto u ministarstvu i odlazi raditi u Svjetsku banku.

To je dokaz da nije radila u interesu građana nego banaka, ustvrdio je Kontrec. Ističe i kako banke nisu bile u stanju pripremiti model konverzije kredita sa valutnom klauzulom iz franka u valutnu klauzulu s eurom.

XS
SM
MD
LG