Dostupni linkovi

Ljajić: Za Šešelja najbolje da se sam preda


Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da je za haškog optuženika Vojislava Šešelja najbolje da se sam preda i vrati u pritvor.

"Svako opiranje će umanjiti šansu da bude kasnije pušten. Ukoliko nastavi sa ovakvim izjavama, čini sebi medveđu uslugu", rekao je Ljajić u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS).

On je naveo da Srbija, nakon odluke Žalbenog veća, čeka odluku Pretresnog veća, a nakon toga će moći da govori o svojim narednim koracima.

Prema njegovim rečima, kada u jednom predmetu postoji ovoliko pravnih presedana, od odlaska Šešelja u Hag, njegovog puštanja, zatim današnje odluke, onda je "svaka politička implikacija ovih događaja legitimna i realna".

"Ne možete nikog da uverite na nema političkih implikacija. Važno je da hladne glave uđemo u sve ovo, da ne dajemo značaj koji događaj nema", naglasio je Ljajić.

Vojislava Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH izmedju 1991. i 1993. godine, prvostepeno veće je na privremenu slobodu pustilo u novembru prošle godine.

XS
SM
MD
LG