Dostupni linkovi

List Bild: Lubitz išao na psihijatrijske tretmane


Kopilot avion njemačke aviokompanije "Germanwings " Andreas Lubitz, osumnjičeni da je namjerno izazvao pad putničkog aviona, rekao je svojoj djevojci da je išao na psihijatrijske tretmane i da planira spektakularan gest, koji će svi pamtiti.

Njemački dnevnik "Bild" objavio je intervju sa ženom koja navodi da je prošle godine bila u vezi sa Lubitz za kojeg francuski tužioci vjeruju da se zaključao i pilotsku kabinu i usmjerio avion ka planini, pri čemu je poginulo svih 150 putnika i članova posade.

"Kada sam čula vijest o nesreći, sjetila sam se rečenice koju je ponavljao. 'Jednog dana uradiću nešto što će promijeniti sistem i onda će svi znati moje ime i pamtiti ga'. Nisam znala šta je tada mislio, ali sada je očigledno", rekla je stjuardesa po imenu Maria V.

Prema njenim riječima, on je to učinio, jer je shvatio da je, zbog zdravstvenih problema, njegov san da radi za "Lufthansu" kao pilot na većim udaljenostima blizu nemogućeg.

Ona je dodala da Lubitz nikada nije mnogo govorio o svojoj bolesti, osim da je išao na psihijatrijske tretmane.

Njemačke vlasti saopštile su juče da su pronašle pocijepanu bilježnici u kojoj se vidi da je kopilot bolovao od oboljenja zbog kojeg ne bi letio na dan tragedije.

"Germanwings" je saopštio da on nije na vrijeme predao dokumenta o bolovanju.

XS
SM
MD
LG