Dostupni linkovi

Rusija uložila protest UEFA zbog nastavka utakmice sa Crnom Gorom


Ruska fudbalska federacija uložila je protest zbog odluke zvaničnika Evropske fudbalske unije (UEFA) da se nastavi odigravanje kvalifikacione utakmice reprezentacije Rusije protiv selekcije Crne Gore, nakon što je golman Igor Akinfejev pogođen bakljom u prvom minutu meča u Podgorici.

Kvalifikaciona utakmica između Rusije i Crne Gore za Evropsko prvenstvo 2016. godine prekinuta je u 67. minutu nakon dva ispada publike i meteža među igračima.

Utakmica u Podgorici prvi put je prekinuta 33 minute, nakon što je Akinfejev pogođen u glavu bakljom bačenom iz dijela tribina u kojem su navijači domaće reprezentacije.

Sredinom drugog poluvremena izbio je metež između igrača nedaleko od autlinije.

"Sramota je da su postupci navijača Crne Gore pokvarili nešto što je mogla biti veoma interesantna utakmica. Poslije meča Ruska fudbalska federacija uložila je protest. Prema našem mišljenju, utakmica je trebala biti prekinuta u prvom minutu", rekao je predsjednik Ruske fudbalske federacije Nikolaj Tolstih.

UEFA je saopštila da će sačekati izvještaje delegata sa meča i sudije prije nego što pokrenu disciplinske postupke, ali je i selektor ruske reprezentacije Fabio Kapelo izrazio uvjerenje da je meč trebao biti prekinut odmah nakon incidenta sa Akinfejevim.

Ljekar ruske reprezentacije Eduard Bezuglov izjavio je da je golman pretrpio potres mozga i opekotine na vratu, te da je operisan u lokalnoj klinici.

XS
SM
MD
LG