Dostupni linkovi

Premijer Bugarske: Crna Gora spremna za NATO


Bugarska smatra da je Crna Gora spremna za članstvo u NATO, kazao je premijer Bugarske Bojko Borisov tokom susreta sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem.

Đukanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, susreo se sa svojim domaćinom, preneo je portal CdM.

"Predsednici dve vlade su u razgovoru razmenili mišljenja o napretku Crne Gore u evroatlantskim integracijama i o bilateralnim odnosima dve zemlje", saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću crnogorske vlade.

Bugarska smatra da je Crna Gora spremna za članstvo u NATO, istakao je Borisov i dodao da se nada da će poziv za članstvo stići u decembru ove godine.

Njegova zemlja će, kako je naglašeno u saopštenju, nastaviti sa snažnom podrškom Crnoj Gori za ispunjenje njenog državnog prioriteta. Borisov je ocenio da je prijem Crne Gore u interesu i Bugarske i stabilnosti celog regiona.

Đukanović i Borisov su razgovarali i o bilateralnim odnosima Crne Gore i Bugarske, za koje su ocenili da su odlični i bez otvorenih pitanja, što otvara prostor za razvoj saradnje u oblasti ekonomije. U tom cilju je pokrenuta i inicijativa za otvaranje direktne avio linije između dve zemlje, ističe se u saopštenju.

Tokom susreta predsednika vlada, ministri kulture Pavle Goranović i Veždi Rašidov potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti kulture.

XS
SM
MD
LG