Dostupni linkovi

Piloti apeluju da se ne žuri sa zaključcima oko pada Džermanvingsa


Piloti širom svijeta iznenađeni su navodima da je kopilot njemačke kompanije "Džermanvings" Andreas Lubic namjerno oborio avion na francuske Alpe i uputili apel da se ne žuri sa zaključcima.

Udruženje njemačkih pilota putničkih aviona saopštilo je da je prerano da se donose zaključci prije nego što se ispita druga "crna kutija".

Francusko tužilaštvo juče je objavilo da dokazi iz uređaja za snimanje glasova u kabini sugerišu da se Lubic /27/ sam zaključao u kabini i obrušio avion na Alpe. Poginulo je svih 150 ljudi u letjelici.

Drugi uređaj bilježi detaljne podatke o radu aviona i visini.

"Ne treba da žurimo sa zaključcima na osnovu ograničenih informacija. Razlozi ove tragične nesreće biće utvrđeni nakon temeljnog isitivanja svih izvora podataka", rekao je Ilja Šulc, predsjednik udruženja njemačkih pilota, piše "Indipendent".

Džejms Filips, direktor za međunarodne poslove ove organizacije, rekao je magazinu "Tajm" je da je reagovao "ljutito" na svaljivanje krivice na Lubica.

"Ovo je veoma, veoma nekompletna slika. Čini mi se da se više tragalo za brzim odgovorom nego za dobrim odgovorom", rekao je Filips.

XS
SM
MD
LG