Dostupni linkovi

Husein Smajić osoba godine u BiH po izboru Večernjeg lista


Privredniku iz Bugojna Huseinu Smajiću sinoć je u Mostaru uručena nagrada "Večernjakov pečat" za osobu godine u BiH 2014. godine.

Husein Smajić iz bugojanskog naselja Vesela otkrio je na svojoj zemlji ostatke srednjovjekovne rimokatoličke crkve nakon čega je izrazio želju da daruje dio svog imanja Vrhbosanskoj nadbiskupiji da bi na istom mjestu ponovo bila izgrađena crkva.

"Želim da se ta crkva sagradi kakva je bila", rekao je Smajić prilikom primanja prizanja koje dodjeljuje "Večernji list".

Priznanja "Večernjakov pečat" u različitim kategorijama, između ostalih, dobili su mostarski paroh Radivoje Krulj, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Federika Mogerini, sportaši Novak Đoković i Marin Čilić u kategoriji Osoba godine u regiji, Enisa Bekto kao privrednica godine, te posthumno Kemal Monteno.

Svečanoj dodjeli "Večernjakovog pečata" prisustvovali su predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je otvorio manifestaciju, član Predsjedništva Dragan Čović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, visoki predstavnik za BiH Valentin Incko, predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, te brojni dužnosnici iz BiH i okruženja.

XS
SM
MD
LG