Dostupni linkovi

Spasioci počeli spuštati tijela poginulih s planine


Njemačka i svijet šokirani su razvojem situacije u nesreći zrakoplova Germanwingsa u kojoj je kopilot Andreas Lubitz namjerno zabio u planinu i tako ubio sebe i još 149 ljudi.

Istražitelji su sinoć pretražili njegov stan u Düsseldorfu i kuću njegovih roditelja u Montabauru, a pretražuju se i druga mjesta kako bi se pronašli dodatni osobni elementi koji bi mogli objasniti Lubitzove postupke.

Spasioci su počeli spuštati tijela poginulih s planine. U trenutku kada su se obitelji poginulih pojavile u obližnjem Le Vernetu, razvijene su zastave svih država iz kojih potječu žrtve stravične nesreće.

I Lubitzova obitelj došla je u Francusku zajedno s drugim obiteljima žrtava, no kada je objavljena informacija da je on srušio zrakoplov, šokirana je napustila grad.

Odmah nakon ove nesreće, dvije zrakoplovne tvrtke, britanski EasyJet i kanadski Air Transat uvele su pravilo prema kojemu će u pilotskoj kabini uvijek morati biti dvije osobe.

Naime, ako jedan od pilota izađe iz kokpita, u njega će morati ući voditelj kabinskog osoblja. Njemačka kancelarka Angela Merkel obratila javnosti. Istaknula da je zaprepaštena onim što su priopćili istražitelji te kako je ta vijest dodatan šok za obitelji poginulih.

Nema naznaka da je riječ o terorističkom činu. Sve do posljednjih 10-ak minuta leta pilot i kopilot normalno su komunicirali i ništa nije nagovještavalo tragediju.

XS
SM
MD
LG