Dostupni linkovi

Đukanović: Rekordno brzo smo se našli pred vratima NATO-a


Premijer Milo Đukanović ocijenio je da se Crna Gora u rekordnom roku našla pred vratima NATO saveza. On je, na premijerskom satu u parlamentu, najavio i susret sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom sredinom aprila u Briselu.

On je rekao da je za 15. april dogovorena njegova posjeta Briselu, gdje će se, kako je rekao, sresti sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

"Ovakav status je priznanje i šansa koju ne smijemo propustiti", rekao je Đukanović u parlamentu, navodeći da će odluka da odluka o pozivu biti za Crnu Goru, ali i za region i Alijansu.

Đukanović je rekao da je zabilježen rast podrške članstvu za četiri do šest posto, navodeći da je to rezultat kampanje partija koje se zalažu za članstvu u NATO savezu. Kazao je da bi bilo dobro da predstavnici svih partija intenziviraju djelovanje na planu NATO integracija.

"Bilo bi konstruktivno da se i partije koje imaju dručaiji stav o NATO uključe u dijalog", rekao je Đukanović, navodeći da je pripadnost kolektivnoj odbrani najbolji odgovor na sve prijetnje.

Podsjetio je da već sedam godina, od samita u Bukureštu nije bilo poziva nijednoj zemlji za članstvo.

XS
SM
MD
LG