Dostupni linkovi

Ambasador BIH u Srbiji Ranko Škrbić podnio ostavku


Ambasador BiH u Srbiji Ranko Škrbić rekao je Srni da je podnio ostavku na ovu funkciju, na koju je imenovan prije 18 mjeseci.

U obrazloženju ostavke navedeno je da je ona upućena predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću zbog "suštinskog i konceptualnog neslaganja sa aktuelnom politikom u BiH".

"Ne želim da budem eksponent takve politike BiH, a još manje da provodim tako zacrtanu spoljnu politiku prema Srbiji, te stoga neopozivo podnosim ostavku na mjesto ambasadora", navodi Škrbić.

Kako je rekao njegovim imenovanjem, prvi put na ovu poziciju od uspostavljanja bilateralnih odnosa Srbije i BiH, došao Srbin iz Republike Srpske, te da je to za njega bila i ostala najviša čast i priznanje.

Škrbić je naglasio da je tokom proteklih 18 mjeseci ambasadorske službe nastojao da u potpunosti opravda povjerenje i doprinese jačanju bilateralnih odnosa, kako BiH sa Srbijom, tako i jačanju veza Republike Srpske i Srbije, a u najboljem interesu svih naroda koje predstavlja.

"Nažalost, tokom predizborne kapanje i otvorene hajke koja je vođena od opozicionih političkih lidera, a koja je nastavljna do današnjih dana, nastojalo se maksimalno diskreditovati moje ime, moja pozicija i uloga koju imam kao ambasador BiH", rekao je Škrbić.

XS
SM
MD
LG