Dostupni linkovi

Cazeneuve: Crna kutija iz aviona oštećena ali upotrebljiva


Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve, izjavio je da je crna kutija pronađena među ostacima aviona Germanwingsa koji se juče (24.marta), srušio u južnom dijelu francuskih Alpa.

"Kutija je oštećena ali je još uvjek dovoljno upotrebljiva da bi utvrdili što je izrokovalo rušenje" airbasovog aviona A320 na liniji Barselona -Dizeldorf, u kojem je poginulo 150 putnika i članova posade, naveo je on.

Među poginulima su i dvije bebe i 16 njemačkih srednjoškolaca.Putinici su u najvećem broju bili njemački državljani, potom španski, turski kao i jedan državljanin Belgije.

Ministarstvo vanjskih poslova Kazahstana saopštilo je danas (25.marta) da je među poginulima i troje njihovih državljana.

Kako je rekao francuski ministar Cazeneuve, istražitelji još nijesu dali procjenu o tome što je uzrokovalo pad aviona, dodajući da nemaju razloga da sumnjaju na terorizam.

Njemačka kancelaraka Angela Merkel, francuski predsjednik Froncois Hollande i španski premijer Mariano Rajoy danas se obići mjesto nesreće.

XS
SM
MD
LG