Dostupni linkovi

Predstavnički dom Parlamenta BiH danas o iznosu RTV takse


Predstavnički dom Parlamenta BiH danas će razmatrati Prijedlog odluke o iznosu RTV takse, prema kojem bi bio uvažen prijedlog Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) da ona ostane 7,5 KM.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma dobila je mišljenje Poslovodnog odbora BHRT-a, ali ne i Upravnog odbora Javnog RTV sistema BiH o ovom pitanju.

Sa dnevnog reda je skinut Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH u prvom čitanju, čiji je predlagač poslanik Saveza za bolju budućnost Damir Arnaut.

Pred poslanicima će se u prvom čitanju naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu BiH čiji je predlagač poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović.

Ustavnopravna komisija utvrdila je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržala principe predloženog zakona. Razlog za donošenje ovog zakona je preciznije definiranje ili tehnička popravka već postojećih odredaba Zakona o sportu BiH.

Na dnevnom redu sjednice također će se naći, Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o poslaničkoj inicijativi Denisa Bećirovića kojom bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da u 2015. pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u BiH.

Poslanici bi, između ostalog, trebali razmatrati i Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, čiji je predlagač Zajednički kolegij oba doma Parlamenta BiH.

XS
SM
MD
LG