Dostupni linkovi

Stefanović: "Crna ruka" preko Facebooka prijeti Vučiću


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da policija u saradnji sa policijom "jedne strane države" intenzivno traga za organizatorima prijetnji koje su preko Facebook grupe "Crna ruka" upućene predsjedniku Vlade Aleksandru Vučiću.

Stefanović na konferenciji za novinare nije, u interesu istrage, mogao da kaže odakle su došle pretnje, ali je naveo da je otkrivena jedna od zemalja iz koje je moguće da je prijetnja upućena.

On je kazao da se sa policijom te države, iz koje se sumnja da su pretnje stigle, radi na otkrivanju IT adrese i potencijalnih počinilaca.

Ministar je rekao da očekuje da će vrlo brzo imati informacije od policije te države i da će istraga pokazati da li je riječ o jednom licu ili o nekoj organizovanoj mreži.

"To ne zavisi od nas, oslonjeni smo na međunarodnu policijsku pomoć te države, koliko brzo oni budu radili svoj posao, toliko brzo ćemo moći da imamo informacije", rekao je Stefanović.

Takozvana organizacija "Crna ruka" objavila je na svom Facebook profilu da organizuje "javni lov" na premijera Vučića, koji je, kako navode - pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči, nekadašnjem voditelju TV Pink, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, uhapšen 17. marta.

U prijetećem obavještenju, kako prenosi RTS, uz uvrede na račun premijera, "Crna ruka" je saopštila "da je u svrhu njegove fizičke likvidacije mobilisano svo ljudstvo i sredstva koje stoje na raspolaganju toj organizaciji".

Stefanović je dodao da, otkako je ministar, policija sve prijetnje, ne samo državnim zvaničnicima već i ostalim građanima shvata ozbiljno i da sve analizira, ali da bi volio da mediji i javnost zauzmu isti stav o prijetnjama bez obzira kome su upućene.

XS
SM
MD
LG