Dostupni linkovi

Beograd:Radikali palili zastave NATO, SAD, EU i Kosova


Pristalice Srpske radikalne stranke protestvovale su danas u Beogrdu na godišnjicu bombardovanja i tom prilikom ispred srušene zgrade Generalštaba palili zastave NATO, EU i Kosova.

Lider te stranke haški optužnik na privremnoj slobodi Vojislav Šešelj poručio je da su se radikali okupili da demonstriraju svoje "nemirenje" sa zločinačkim NATO i zemljama koje su bombardovale Srbiju i svoje "ne" ulasku Srbije u EU i režimu u Srbiji.

On je pozvao pristalice SRS da "gde god vide NATO vojnike, da ih gađaju kamenjem jajima i trulim paradajzom".

"Hteli smo na simbolični način da pokažemo šta mislimo o NATO, EU i SAD, kao i o režimu u Srbiji", rekao je Šešelj i dodao da Srbija neće u NATO.

Šešelj je rekao i da će SRS "jednog dana sigurno osloboditi Republiku Srpsku Krajinu, da će po svaku cijenu sačuvati Republiku Srpsku i stvoriti uslove za njeno pripajanje Srbiji i po svaku cijenu vratiti Crnu Goru jedinstvenoj srpskoj državi, a Kosovo osloboditi".

Pristalice SRS su nakon protesta ispred zgrade Generalštaba krenule u šetnju ulicom Kneza Miloša, Bulevarom Kralja Alksadnra i Dečanskom zbog čega je saobraćaj u tom delu grada bio i na kratko zaustavljen.

XS
SM
MD
LG