Dostupni linkovi

Avion Germanwingsa sa 150 ljudi srušio se iznad juga Francuske


Avion airbus A-320, Lufthansinog operatera Germanwingsa, koji je letio na liniji Barselona-Dizeldorf srušio se iznad južnog dijela Francuske danas (24. marta), saopštile su policijske i vazduhoplovne vlasti i svih 150 osoba u avionu poginulo je.

Reuters je objavio da su se njemački stručnjaci za sigurnost letjenja uputili na mjesto nesreće zajedno za njemačkim ministrom saobraćaja.

Lokani medij La Provence, objavio je, citirajući vazduhoplovne izvore, da je u avionu bilo 144 putnika, dva pilota i četri člana posade, ukupno 150 osoba.

Potvrdio je to na kratkoj press konferenciji i francuski predsjednik Francois Hollande dodajući da ne očekuju da će biti preživjelih u rušenju ovog aviona.

"Nema nikakve nade da će biti preživjelih" rekao je Hollande.

"Vjerovatno je naveći broj žrtava iz Njemačke.Ja ću takođe kontaktirati Kraljevinu Španije.Ovo je tragedija, nova avionska tragedija.Istražićemo sve okolnosti koje su dovele do ovoga.Naravno mi ćemo omogućiti sve što je potrebno za relevntne njemačke i španske vlasti.Takođe ćemo pružiti pomoć porodicama žrtava" , rekao je Hollande.

BBC je objavio pozivajući se na španske izvore da su 45 putnika državljani Kraljevine Španije.Objavljno je da je uavionu bilo i građana Turske.

Ministar saobraćaja je kako javlja BBC takođe rekao da preživjelih nema a da se avion srušio u sniježnom i nepristupačnom dijelu Francuske.

XS
SM
MD
LG