Dostupni linkovi

Moskva demantuje pogibiju Janukoviča mlađeg


Zvaničnici ruskog Ministarstva za vanredne situacije iz Irkutska demantovali su informaciju, koju su objavili ukrajinski i svetski mediji, da je u saobraćajnoj nesreći na Bajkalskom jezeru poginuo sin svrgnutog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča.

Predstavnik za štampu spasilačke službe iz Irkutska izjavio je za Tas da je do nesreće došlo kada je minibus, u kome su bili vozač i pet putnika, propao kroz led. Tom prilikom vozač je poginuo, a putnici su uspeli da se spase.

Nijedan od tih šest ljudi ne preziva se Janukovič, rekao je portparol spasilačke službe. On je dodao da je svih šest osoba identifikovano, ali njihova imena još nisu saopštena.

Vest o pogubiji Viktora Janukoviča mlađeg objavio je britanski list Gardijan, pozvavši se na ukrajinskog poslanika Nestora Šufriha, navodeći da je Janukovič mlađi stradao vozeći minibus.

Bivši predsednik Ukrajine je posle prošlogodišnjih protesta i državnog udara prebegao u Rusiju, zajedno sa porodicom i sinovima, 33-godišnjim Viktorom mlađim i osam godina starijim Aleksandrom.

XS
SM
MD
LG