Dostupni linkovi

Srbija i Albanija predlažu zajedničke projekte EU


Srbija i Albanija predložiće predstavnicima Evropske unije zajedničke prioritetne projekte, koje je moguće realizovati iz fondova EU namenjenih zapadnom Balkanu, najavio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović.

“Usaglasili smo projekte i Srbija i Albanija će, kao prioritetne, predložiti realizaciju dva putna pravca i četiri infrastrukturna projekta u oblasti železničkog transporta”, rekao je Trifunović za TV Pink.

On je napomenuo da resorna ministarstva dve zemlje od januara sprovode taj dogovor između premijera Aleksandra Vučića i Edija Rame i da su do sada održana četiri sastanka radnih grupa. Sve to je, kako je istakao, deo Berlinskog procesa koji će imati nastavak u avgustu u Beču, gde će Srbija i Albanija jasno predložiti svoje prioritete EU, koja je definisala investicioni paket za zemlje regiona od 2015. do 2020 .

Cilj je da privučemo te investicije i da povežemo region i rešimo probleme običnih ljudi, kazao je Trifunović i dodao da EU blakonaklono gleda na taj dogovor.

XS
SM
MD
LG