Dostupni linkovi

Vučić: Ugovor o Železari veliki dan za Srbiju


Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da potpisivanje ugovora sa holandskom kompanijom "HPK inženjering" o upravljanju "Železarom Smederevo" predstavlja važan i veliki dan za cijelu Srbiju.

"Sada ste u sigurnim rukama, neće biti laki dani, tražiće se disciplina, ali biće veće plate i svih 5.042 radnika će ostati na radnim mestima", rekao je Vučić, obraćajući se zaposlenim u "Železari", nakon potpisivanja ugovora između predstavnika Vlade Srbije i "HPK inženjeringa" o upravljanju ovom najvećom srpskom čeličanom.

On je istakao da Srbija ovu šansu ne smije da propusti i da treba da pokaže da će imati najuspješniju čeličanu u cijelom regionu, koja može da proizvodi i prodaje svoj čelik po najpovoljnijoj cijeni.

Vučić je naveo da broj zaposlenih u ovoj željezari pod punim kapacitetom nikada neće biti manji od 5.120 radnika.

On je dodao da je bilo bezbroj onih koji su priželjkivali gašenje "Železare", ali da do toga nije došlo zahvaljajući zalaganju Vlade i zaposlenih u "Železari Smederevo".

Jedan od predstavnika "HPK inženjeringa" DŽon Gudiš kaže da ima viziju onoga šta su "Železara" i njeni radnici sposobni da naprave.

XS
SM
MD
LG